Ana içeriğe atla

Uçuk-Dudak uçuğuna ne iyi gelir?


Uçuk-Dudak uçuğuna ne iyi gelir?
Uçuk-Dudak uçuğuna ne iyi gelir?

Merhabalar, bugün biz kadınları sarsan dudak uçuğuna ne iyi gelir? yazım ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Uçuk dudakta ve ağız çevresinde çıktığında öyle can sıkıcı bir hal alıyor ki. Geçen sene dudağımda uçuk çıktı bir hafta dünyaya küsmüştüm. Öyle ki büyüdü büyüdü.. Çok dikkat etmek lazım uçuk bulaşıcıdır. Bir kez uçuk çıktığında ise her sene tekrarlıyor. 



Uçuk-Dudak uçuğuna ne iyi gelir?
Uçuk-Dudak uçuğuna ne iyi gelir?
Uçuk genel olarak bizi stresli zamanlarımızda yakalar. Özellikle biz kadınların adet döneminde uçuk çıkması diğer dönemlere göre daha fazladır. Uçuk bizi en savunmasız anımızda yakalar. Öyleyse dudak uçuğuna ne iyi gelir? gelin bakalım.


Dudak uçuğuna ne iyi gelir?


Ağız çevresinde uçuk çıktığında ağız çevresi çok soğuk veya çok soğuk olmamalıdır. Bu sebeple çok sıcak veya çok soğuk duş almayın. Sıcak duş alırsanız ağız çevresindeki uçuk daha da büyüyecektir. Uçuk çıkmaya başladığı ilk gün hemen eczaneye gidip önlem almalısınız. Yoksa uçuğunuz gittikçe kötüleşecek geç tedavi uygulayacaksınız. Ayrıca uçuk başladığında el ile asla dokunmayın. 

Uçuk tedavisi yani dudak uçuğuna en iyi gelen yöntemler arasında sarımsak gösterilebilir. Uçuk çıkmaya başladığında bir sarımsağı ortadan keserek uçuğa bastırın. Mikrobunu kıracaktır ve başka yerlere dağılmasını engelleyecektir. Çok sık uçuk çıkıyorsa bilin ki bağışıklık sisteminiz düşüktür. Kendinize daha fazla dikkat etmeniz gerekir.

Dudak uçuğu ilk çıkmaya başladığında gerilir ve şişmeye başlar bu şişmeyi engellemek için soğuk kompres yani buz tedavisi uygulayabilirsiniz. Şişmesini ve gerilmesini engelleyecektir. 

Uçuk tedavisi dikkatle yapılması el ile oynanmaması gerekir. Bu dönemlerde sağlıklı beslenmek bol bol meyve tüketmek gerekir. 

Beni yeni açtığım instagram hesabımda takip etmek isterseniz: @kadinala

Ala'dan mutluluklar. 

Yorumlar

  1. uçuk ile gerçektende öyle oynamamak lazım yoksa mikroplar iyice birikiyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar