Ana içeriğe atla

Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı


Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı
Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı

Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı yapmaya ne dersiniz?
Güzellik için her bayanın mutlaka bakım yapması, cildine özen göstermesi gerekiyor. Malzemeler o kadar basit ki, buzdolabınızı açtığınızda karşınıza çıkan meyveler ile bakım yapabilirsiniz. Biliyorsunuz meyvelerin faydaları anlatılmakla bitilmez.



Evde meyve ile doğal cilt bakım maskesi

Meyveler içinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle cildin pürüzsüz olmasını, güzelleşmesini sağlar. Örnek verecek olursam ahududu maskesi yapabilirsiniz. Ahududunun içinde bulunan A vitamini cildin pürüzsüz olmasını sağlıyor. 


Ahududu maskesi

Bir avuç ahududuyu havanda ezin. Cildinizi temizledikten sonra ahududuyu yüzünüze masaj yaparak sürün. Haftada bir kez deneyebilirsiniz. Sonuç parlak ve pürüzsüz cilt oluyor.
Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı
Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı

Çilek maskesi


Çilekte yine yüzü canlandıran, pürüzleri yok eden meyveler arasındadır. Ezdiğiniz çileklerin suyunu yüzünüzde 10 dakika kadar bekletebilirsiniz.


Avokado Maskesi

Meşhur maskeyi bilmeyen yoktur sanırım. Özellikle sanatçılar arasında çok revaşta olan bu maske Ebru şallı avokado maskesi yaptıktan sonra daha da popüler oldu. Cilt kırışıklıkları için avokado maskesi birebir. 

Avokadoyu soyduktan sonra çatalla ezin. İçine yarım tatlı kaşığı kadar bal, elma sirkesi, çırpılmış yumurta sarısı ekleyin. Karıştırırken biraz da zeytinyağı ekleyin. Maskeyi uygulayın ve yarım saat bekleyin. Dilerseniz sadece çatalla ezilmiş avokadoyu da yüzünüze sürebilirsiniz. Kırışıklıklara çok iyi geldiğini göreceksiniz.


Cilt canlandıran portakal maskesi


C vitamini deposu portakal cildimiz için çok faydalıdır. 1 adet portakal suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve bir yumurta sarısını karıştırın. yüze sürüp 20 dakika bekletebilirsiniz.

Mevsim meyveleri ile doğal cilt bakımı yapmak cildinizi pürüzsüz hale getirmek istiyorsanız bu maskeleri düzenli yapmalısınız.

Beni yeni açtığım instagram hesabımda takip etmek isterseniz: @kadinala

Ala'dan mutluluklar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar