Ana içeriğe atla

Aniden canım neden çekti?


canım tatlı çekiyor
canım tatlı çekiyor

Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama benim midem dolu olsa dahi aniden canım bir şeyler çekiyor. 

Güzel bir kahvaltı sonrası öğle yemeğine kadar bekleyebiliriz. Fakat öğle yemeği gelmeden canımız aniden tatlı veya kola çekebilir. Asitli içecekleri midemiz dolu olduğu halde neden çeker?


Aniden beliren istekler neredeyse hepimizin başına gelir. Tıka basa dolu midemiz bile bunun üstesinden gelemez. Öyle ki yemekten sonra tok olsak dahi canımız bir şeyler çekebilir. Bu durumun bilimsellikle alakası vardır. Bilim adamları bu tür durumları yani birden bire aniden vüzudun bir şeyler çekmesini vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor.

Canım buz çekiyor


Bu mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir örnek vermek gerekirse; örneğin canınızın buz çekmesi. Kulağınıza biraz tuhaf gelebilir ama bazı insanlar buz yemeyi çok seviyor ve hatur hutur buzları kırarak yiyor. Aniden ortaya çıkan bu isteğin altında ise demir eksikliği anemisi yatmaktadır. Canın buz çekmesi evet demir eksikliği anemisiyle bağdaştırılıyor. Nasıl ne alaka derseniz, buz demir eksikliği ile ortaya çıkan dil ağrıları ve ağızdaki iltihaplanmaları azalttığı düşünülüyor.

canım kola çekiyor
canım kola çekiyor

Canım kola çekiyor


Hiç ummadık zamanda canın asitli içecekler çekmesi? Eğer canınız asitli içecekler çekiyorsa siz büyük olasılıkla suyu az tüketiyorsunuz. Araştırmalar gösteriyor ki vücudun asitli içecekler çekmesinin sebebi kalsiyumu kemiklerden attığı anlamına geliyor. Böyle durumlarda asitli içeceklerden kaçının ve su tüketin. Az yağlı sütlerden içebilirsiniz.

Canım tatlı çekiyor


Güzel bir öyle yemeğinden sonra canınız deli gibi tatlı mı çekiyor? Kilosuna dikkat eden biz bayanlar  için gerçekten çok can sıkıcı bi durum. Bunun sebebi kan şekerinizind engesiz olmasıyla alakalı. Bunun sebebi ise çok ekmek tüketmenizden kaynaklanıyor. Rafine gıdaları çabuk sindirildiğinden dolayı kan şekeri seviyesini hızlandırır. Bunun sonucu olarak kişi kendini yorgun ve mutsuz hissederek tekrar yemek yemeye yönelir. 

Bunlar yerine yemekte  az yağlı etler, tavuk veya protein örnek peynir, lifli yiyecekler, yulaf veya bulgur. Bunlar kan şekeri düzensizliğinizi ortadan kaldırır. Yinede canınız tatlı çekiyorsa, elma veya kırmızı meyve kurusu tüketebilirsiniz. 

Beni yeni açtığım instagram hesabımda takip etmek isterseniz: @kadinala

Ala'dan mutluluklar..


Yorumlar

  1. ah ah sorma canım benim de bu can çekmeler çok başıma geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Yanımda biri cola icio şuanda canım çekiyo al kendine diyor o param evde kaldı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar