Ana içeriğe atla

Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler


Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler
Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler

Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler yazımda hoşunuza gidecek birçok şeyi yazdım. Umarım beğenirsiniz ve fayda sağlarsınız.

Parlak ve bakımlı cilde sahip olmayı kim istemez değil mi? Cildin parlaması daha dikkat çekicidir ve güzel görünmeyi sağlar. Mat bir ciltten ziyade bakımlı görünmek daha önemlidir. 


Sağlıklı ve parlak cilt için sadece bakım değil, bakımı izleyen sağlıklı beslenme ve kullandığımız tüm kozmetik ürünlere de dikkat etmemiz gerekir. Birbirini izleyen bu bakımları ihmal etmemeliyiz. Ne demişler bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. İşte bu yüzden sık sık bakım yapmalı, cildimize iyi bakmalıyız. Tabi cildimizin tipini, nelere alerjisi olduğunu da bilmemiz gerekiyor.
Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler
Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler

Parlak ve bakımlı cilt için yapılması gerekenler


Parlak cilt için en önemli şey nefestir. Cildimiz nefes aldığında daha parlak ve sağlıklı görünür. Kozmetik ürünler kullanırken mutlaka bitki özlü olanları tercih etmeliyiz. Bunların içinde kimyasal madde olmadığı için gözenekleri kapatmadığından cilt nefes alır.  Ucuz, merdiven altı, fondöten, pudra gibi ürünlerden sakınmakta fayda var. Cildinizi daha berbat hale getirip, bozabilir. Derin çukurlar oluşturarak lekelenmelere neden olabilir. Makyaj yapan biriyseniz mutlaka iyi markalardan alışveriş yapmalısınız.

İyi markalardan kozmetik ürünler kullansanız dahi akşam eve geldiğinizde mutlaka makyajınızı temizleyin ve daha sonra mutlaka cildinizi nemlendirin. Temizlik ve nem cilt için çok önemli. 

Size en iyi maskeyi söyleyecek olursam. Haftada iki kez yapmaya çalışıyorum ama yapamazsam da mutlaka haftada bir kez yapıyorum. Yoğurt maskesi cildi parlatıyor vebakımlı görünmesini sağlıyor. Lekeleri ve pürüzleri azaltıyor. Yoğurdun içine bal ve limon suyu eklediğinizde daha iyi oluyor. Bu maskeyi kesinlikle denemelisiniz. Yaz aylarında ise salatalıkla yapmanızı tavsiye ederim. Bana dua edeceksiniz düzenli kullandığınızda ;)

Parlak cilt için son olarak söyleyeceğim beslenmeye çok dikkat etmelisiniz. Gün içinde sabah kalktığınızda ve akşam yattığınızda içtiğiniz bir bardak su tabiki aralarda da bol bol içelisiniz, cildinizi daha pürüzsüz ve dengeli gösterecektir. 

Yeşil çay, brokoli, ıspanak gibi yeşil sebzeleri hayatınızdan eksik etmeyin, cildinizi ve sağlığınızı düşünüyorsanız. Salatalarda da bol bol hakiki zeytinyağı tavsiye ederim. Kışın cildim çok kuruduğunda iki hafat da bir zeytinyağı ile masaj yaparım harika geliyor.


Beni yeni açtığım instagram hesabımda takip etmek isterseniz: @kadinala

Ala Kadın'dan mutluluklar.



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar