Ana içeriğe atla

İstanbul'da en iyi salata mekanları


İstanbul'da en iyi salata mekanları
İstanbul'da en iyi salata mekanları

İstanbul'da en iyi salata mekanları adlı yazımı sevgili, biricik yazarımız, eğlenceli kişiliği ile blogunda herkesi sarıp sarmalayan, herkese konuk olan Deep Tone'a yazıyorum. Bol bol salata yesin sağlığını korusun, bize daha nice güzel kitaplar hediye etsin diye :)

Gittiğim gördüğüm mekanlardan yazacağım. Tabiki pek çok mekan vardır ama daha keşfedilecek çok yerim var :)


En iyi salata mekanları:

ZANZİBAR

Zanzibar adı Afrika'dan geliyormuş. Yeri ise Teşvikiye Reasürans Çarşısı'nın içinde. En sevdiğim salatası ise sotelenmiş piliç dilimleri. Hülya Avşar'ı görüyorum buralarda hep sanırım oda bu salatadan yiyor :) Tasarımı Afrikayı çağrıştırsa da mönüsünde Fransız mutfağı ağırlıklı. Salata fiyatları ise sosyetenin takılmasına rağmen gayet ucuz. 9.5 TL'den 19 TL'ye kadar var.
İstanbul'da en iyi salata mekanları
İstanbul'da en iyi salata mekanları

HAUSE CAFE 


Yine İstanbul Teşvikiye'de bulunan bu mekanımız, iki oda bir salon şeklinde tasarlanarak, müşterilerine ev rahatlığı sunuyor. Kafenin büyük salonunda kocaman masa var ve burada herkes birlikte oturup yiyor :) 6 çeşit salatası ile 7 ve 10 TL arasında fiyatları vardı yanlış hatırlamıyorsam :)

SALOPET


Menüsünde 10 çeşit salatasıyla hizmet veren bu mekan salatalarıyla çok meşhur durumda. Özellikle buğday salatasının seveni çok. Ünlüleri akın akın burada görebilirsiniz. Fiyatı 6 ve 10 TL arası. İstanbul Bebek'te bulunuyor.
İstanbul'da en iyi salata mekanları
İstanbul'da en iyi salata mekanları

ZENCEFİL


İstanbul Beyoğlu'nda bulunuyor ve inanılmaz güzel salata çeşitleri var. Salatanın yanında tavada pişirilen özel ekmeği var ki o bir harika. Gittiğinizde size zaten soracaklardır. Yemeden gelmeyin :)

CHOCOLATE


İsmine aldanmayın :) Burada tam 20 çeşit salata var ve deniz mahsüllü olan salatası çok meşhur. Dolmabahçe taraflarına giderseniz mutlaka buraya uğrayın. 24 saat açık olması ise müşteriyi memnun kılıyor. Fiyatlar 8 ila 15 TL arası.

İstanbul'da en iyi salata mekanları yazımın sonuna geldik. Yarın bir başka yazıda görüşmek üzere :)

Ala'dan mutluluklar.




Yorumlar

  1. bütün bu mekanların Anadolu yakası şubeleri de var ve ben hepsine giderim :-)) bu ara en sevdiğim salata hellimli benim akşamları hep onu yiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Salata yemeyi ben de çok seviyorum ve gittiğim yerlerde hep denerim, evde kendim yaparım. Çok güzel bir yazı olmuş, ben de böyle bir yazı yazabilirim belki :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar